image/svg+xml

Ανδρέας Κονδύλης: O ΝΕΟΣ Λουδοβίκος 14ος του Αλίμου;

H ισχύουσα νομοθεσία

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Δήμων και κοινοτήτων κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Πρόκειται για ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου ώστε να υπάρχει ευρεία εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων του Δήμου. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

Επίσης κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

Η κατάφορη παραβίαση του κανονισμού

Σε κατάφωρη αντίθεση με τον κανονισμό ο κ. Κονδύλης, και σε παράβαση αυτού αντί για απολογισμό διοργάνωσε στην ουσία μια προεκλογική φιέστα συνοδεία μουσικής μπάντας και προσκάλεσε τους Δημότες να παραστούν, δημοσιεύοντας στην ουσία δύο προσκλήσεις, μια για τον απολογισμό θητείας και μια για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του. Πολύ κακώς κ. Κονδύλη.

Ο κ. Κονδύλης θα μπορούσε να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης του σε μια άλλη εκδήλωση που δεν θα είχε βέβαια καμία σχέση με τον απολογισμό. Ο απολογισμός κάθε έτους είναι στην ουσία μια ειδική δημόσιο συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και όχι φιέστα προεκλογική μετά χορών και οργάνων. Εδώ να τονίσουμε πως στους όμορους Δήμους οι Δήμαρχοι σεβάστηκαν την διαδικασία και παρουσίασαν το πρόγραμμα και τους υποψηφίους σε εκδηλώσεις που το κόστος βάρυνε την παράταξη τους και όχι τον Δήμο.

Επομένως τίθεται το ερώτημα, αν στην ουσία δόθηκε ο λόγος σε κάθε κοινωνική ομάδα του Δήμου, στον κάθε Δημότη να εκφράσει τα ερωτήματα του και τις παρατηρήσεις του ή αν απλά τα πάντα ήταν μια κακοστημένη όπως αποδείχτηκε θεατρική παράσταση, με άδεια καθίσματα και γιγαντοοθόνες χωρίς κοινό.

Ποιος πληρώνει το κόστος του απολογισμού – προεκλογικής σας φιέστας κ. Κονδύλη;

Άραγε το κόστος της ενοικίασης και της τοποθέτησης των καθισμάτων και των γιγαντοοθονών το χρεώθηκε ο Δήμος και στην ουσία ο Δημότης, ή πλήρωσε το κόστος η παράταξη του κ. Κονδύλη; Ο κ. Κονδύλης κατά την προσφιλή του τακτική δεν έγραψε μόνο στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον κανονισμό και την νομοθεσία αλλά και τον Δημότη.

Ο απολογισμός είναι η ευκαιρία που δίνεται στον πολίτη να εκφράσει τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις του για την λειτουργία του Δήμου. Δόθηκε η δυνατότητα στις πολιτικές παρατάξεις του Δήμου να παρέμβουν και να διατυπώσουν τα ερωτήματα και τις παρεμβάσεις τους; Ο κ. Κονδύλης εσφαλμένα θεωρεί πως ο απολογισμός είναι μια διαδικασία που αφορά προσωπικά μόνο τον ίδιο και την προσωπική του προβολή καθώς και των υποψηφίων του. Έχετε εσφαλμένη εντύπωση κ. Κονδύλη.

Eίναι ο κ. Κονδύλης ο Νέος Λουδοβίκος 14ος;

Για άλλη μια φορά κ. Κονδύλη κατά την προσφιλή σας τακτική αδιαφορήσατε για τους κανονισμούς, αδιαφορήσατε για τον Δημότη και επικεντρωθήκατε μόνο στον εαυτό σας, σαν υπάρχουν δημότες στον Δήμο Αλίμου αλλά μόνο εσείς. Περιμένουμε να δώσετε εξηγήσεις για το κόστος αλλά και το ποιος χρεώθηκε τον εντός εισαγωγικών απολογισμό και την προεκλογική σας φιέστα. Εκτός αν είστε ο νέος Λουδοβίκος ‘ΙΔ του Αλίμου και μια μέρα σας δούμε στους δρόμους του Αλίμου να φωνάζετε “Ο Δήμος είμαι ΕΓΩ”.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. #AlimosMporoumeKalitera

Δημοσιεύτηκε από Βαγγέλης Τσαμήτας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SouthAttica_Logo_Big_White.svg
  • +30 693 464 2613
  • info@southattica.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Η Ιστοσελίδα South Attica έχει ως σκοπό την ενημέρωση για τα πολιτικά δρώμενα, Εκδηλώσεις, Ειδήσεις των Νοτίων Προαστίων καθώς και την προβολή καταστημάτων και επιχειρήσεων της τοπικής  αγοράς.

Για την καταχώρηση στον Τοπικό Οδηγό Αγοράς επικοινωνήστε μαζί μας

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Web Design & Development by South Attica © 2018

>

Βοηθήστε μας να...

ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ!

Αφιερώστε 5 δευτερόλεπτα
και ακολουθείστε μας στα social media!

Eυχαριστούμε για την επίσκεψη και τη βοήθεια σας!