image/svg+xml

Ο κ. Κονδύλης ανακάλυψε τη φωτιά και τον τροχό!

Ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, ανακάλυψε τη φωτιά και τον Τροχό στο Δήμο Αλίμου!

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης παρουσιάζεται ως ένας Δήμαρχος που είναι λάτρης του Πολιτισμού. Σχετικά με την λατρεία του κ. Κονδύλη για τον Πολιτισμό ο κ. Γιάννης Σμαραγδής σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε τα εξής:

«Δεν επιτρέπεται σε μια χώρα σαν και αυτή ένας δήμαρχος, όπως είναι ο Ανδρέας ο Κονδύλης στον Άλιμο, να βάζει μπροστά τον πολιτισμό, να κάνει πινακοθήκες για να έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή με τα έργα τέχνης, με τον πολιτισμό ευρύτερα και να βγαίνουν να τον καταδικάζουν. Σημαίνει ότι είμαστε πολύ πίσω. Ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία αυτής της χώρας. Αν δεν συμφιλιωθούμε με αυτό για να αναδείξουμε τα καλύτερά μας πράγματα, θα μείνουμε μικροί. Και δεν αξίζουμε να είμαστε μικροί».

Θα μείνουμε μικροί αν δεν στηρίξουμε τον Πολιτισμό. Και τίθεται το εξής ερώτημα. Ως πολιτισμό θεωρούμε μόνο τις θεατρικές παραστάσεις, τις Πολιτισμικές εκδηλώσεις, τις παρουσιάσεις βιβλίων, ή τη λεγόμενη Δημοτική πινακοθήκη για την οποία υπάρχει πλέον επέμβαση της δικαιοσύνης;

Δείγμα Πολιτισμoύ στο Δήμο Αλίμου. Πέραν της κάκιστης κατάστασης του οδοστρώματος δεν υπάρχει ράμπα όπως και οδηγός όδευσης τυφλών.

Πολιτισμός είναι η αρετή της διακριτικότητας, της ειλικρίνειας και της ευγένειας αλλά και η κάθε έκφραση προς κάτι ανώτερο από τη βιολογική μας ύπαρξη. Είναι όμως και η αντιμετώπιση του δημότη ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα του.

Όμως ενώ μιλάμε για πολιτισμό στο Δήμο Αλίμου, περιοριζόμαστε μόνο στις πολιτισμικές εκδηλώσεις και χάνουμε την ουσία του τι σημαίνει Πολιτισμός σε όλες του τις πτυχές. Σε πάρα πολλές οδούς του Δήμου Αλίμου δεν υπάρχουν λωρίδες οδηγοί όδευσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Δημότης με κινητικά προβλήματα ή απώλεια όρασης δεν είναι δυνατόν να περπατήσει στα πεζοδρόμια του Δήμου Αλίμου. Παντελής αδιαφορία και μάλιστα εγκληματική.

Προφανώς ο κ. Κονδύλης πιστεύει πως δεν υπάρχουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στον Άλιμο και οι ευαισθησίες του περιορίζονται μόνο στην πολύπαθη Δημοτική Πινακοθήκη. Ίσως για τον ευαίσθητο και λάτρη του πολιτισμού κ. Κονδύλη όπως ο ίδιος δηλώνει, στον Δήμο Αλίμου να υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών.

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν αποτελούν ομάδα ατόμων που σας ευαισθητοποιεί κ. Κονδύλη; Γιατί τόσο τεράστια και απάνθρωπη αδιαφορία από τον Δήμο Αλίμου προς τις ομάδες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες; Πού είναι ο πραγματικός πολιτισμός στο Δήμο Αλίμου;

O πολιτισμός όπως είπε κάποιος γνωστός φιλόσοφος είναι ο τρόπος που κάποιος φέρεται στους αδύναμους, απροστάτευτους και στα ζώα. Στον τομέα αυτό του Πολιτισμού έχετε αποτύχει οικτρά κ. Κονδύλη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν σε όμορους Δήμους υπάρχει μέριμνα για την ευαίσθητη κοινωνική αυτή ομάδα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Αν και είναι πλέον αργά για να μεριμνήσετε τουλάχιστον ας απολογηθείτε εκτός αν στον Δήμο Αλίμου δεν υπάρχουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Βέβαια ο κ. Κονδύλης ανακοίνωσε πως άρχισαν οι εργασίες για να τοποθετηθούν ράμπες Sea Track στις δύο ελεύθερες παραλίες του Αλίμου που θα εξυπηρετήσουν ΑμεΑ, ηλικιωμένους και γενικότερα άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αλίμου και το παρουσίασε ως πρωτοποριακό έργο του Δήμου Αλίμου.

Ξέχασε φαίνεται πως επί Δημαρχίας του κ. Ορφανού τοποθετήθηκε ειδική ράμπα για την απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, μετά από συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίων Προαστίων Μαρίας Καρακλιούμη το 2011. Είναι και απάνθρωπο αλλά και άκρως υποκριτικό να ανακοινώνονται αποφάσεις για έργα για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές κ. Κονδύλη. Δεν τους αντιμετωπίζετε σαν ανθρώπους αλλά σαν θύματα ψηφοφόρους.

Έχετε ποτέ περπατήσει στους δρόμους στο Δήμο Αλίμου κ. Κονδύλη και έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν είναι ένας Δήμος φιλικός προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες; Προφανέστατα ΟΧΙ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SouthAttica_Logo_Big_White.svg
  • +30 693 464 2613
  • info@southattica.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Η Ιστοσελίδα South Attica έχει ως σκοπό την ενημέρωση για τα πολιτικά δρώμενα, Εκδηλώσεις, Ειδήσεις των Νοτίων Προαστίων καθώς και την προβολή καταστημάτων και επιχειρήσεων της τοπικής  αγοράς.

Για την καταχώρηση στον Τοπικό Οδηγό Αγοράς επικοινωνήστε μαζί μας

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Web Design & Development by South Attica © 2018

>

Βοηθήστε μας να...

ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ!

Αφιερώστε 5 δευτερόλεπτα
και ακολουθείστε μας στα social media!

Eυχαριστούμε για την επίσκεψη και τη βοήθεια σας!